Cara menggunakan WhatsApp tanpa mengetahui rakan anda

Walaupun tepat untuk anda berkomunikasi secara bebas dengan rakan-rakan dan keluarga anda, WhatsApp boleh sedikit menyusahkan apabila anda tidak berasa seperti bercakap dengan orang tertentu. Lagipun, aplikasi ini sentiasa menunjukkan kepada anda apabila anda berada dalam talian, kali terakhir anda menggunakan aplikasinya, dan jika anda telah membaca mesej yang dihantar kepada anda. Nasib baik, anda boleh mendapatkannya dengan mudah dan cepat. Jika anda ingin tahu bagaimana, semaklah petua kami di bawah!

Baca lebih lanjut: Bagaimana untuk memberitahu jika anda telah disekat pada Whatsapp

Bagaimana untuk menggunakan WhatsApp tanpa sesiapa yang mengetahui

Terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk menghalang kenalan anda daripada mengetahui bahawa anda menggunakan WhatsApp, yang pertama untuk melumpuhkan Terakhir dilihat. Apabila anda melakukan ini, rakan anda tidak akan tahu bila anda menggunakan apl terakhir.

Untuk melakukan ini, klik pada titik menegak di sebelah kanan skrin dan pilih "Tetapan."

Klik pada "Akaun" dan pilih tab "Privasi".

Di sana, klik pada "Paparan Terakhir" dan pilih pilihan "Tidak Ada". Ini akan menjadikan aktiviti Whatsapp anda lebih tersembunyi.

Supaya tiada siapa yang dapat melihat status semasa anda, pergi ke menu ini yang sama dan pilih pilihan "Status". Kemudian pilih "Tiada Lagi" lagi.

Sekiranya anda ingin memastikan kenalan anda tidak tahu bahawa anda telah membaca mesej, centang pada kotak di sebelah pilihan "Baca Pengesahan" dalam menu yang sama.

Lihat juga: Bagaimana untuk berkongsi lokasi anda di WhatsApp

Ini akan menghalang kedua-dua corak biru daripada muncul pada kenalan anda apabila anda membaca mesej, tetapi ia juga tidak akan memberitahu anda apabila rakan membaca mesej yang anda hantar.

Akhir sekali, jika anda tidak mahu kenalan anda tahu bila anda sedang dalam talian, anda boleh menggunakan aplikasi yang dikenali sebagai Unseen, yang boleh dimuat turun dari pautan ini.

Selepas memasang aplikasi pada Android anda, buka saja dan bersetuju bahawa ia akan menjadikan anda tidak dapat dilihat dalam aplikasi sembang seperti Facebook, Whatsapp dan Viber.

Sekiranya anda ingin membalikkan proses ini, buka aplikasi sekali lagi dan batalkan tindakan itu. Cukup mudah untuk memastikan rakan anda mengetahui bahawa anda sedang dalam talian, tidakkah anda fikir?

Adakah anda suka tip ini?

Adakah cadangan dan petua kami berfungsi dengan anda? Jangan lupa untuk meninggalkan komen anda memberitahu kami jika tutorial bekerja atau jika anda mempunyai sebarang pertanyaan!

Artikel Yang Menarik